Diensten

Zaagsel

Voor verschillende soorten houtzaagsel, zowel droog als vochtig, kan u bij ons terecht. Wij verhandelen vers zaagsel afkomstig van dennen, populieren, en hardhout. U kan bij ons terecht voor:

  • Wit droog zaagsel van populieren en dennenhout
  • Wit vochtig zaagsel van populieren en dennenhout
  • Vochtig bruin zaagsel van hardhout

Onze klanten

Voor de afname van zaagsel hebben wij een zeer gevarieerd klantenbestand. Zowel landbouwers, spaanplaatfabrieken, fabrikanten van pellets, bedrijven in de energiesector, enz. kunnen voor de aankoop van zaagsel bij ons terecht.

  • Landbouwers en veehouders maken gebruik van zaagsel in de stallen van pluimvee, melkvee, paarden, schapen, enz.
  • Bij spaanplaatfabrieken worden er tal van soorten aangeleverd waaronder ook zaagsel.
  • De energiesector maakt gebruik van zaagsel of energiehout. Wanneer zaagsel niet vochtig is, wordt dit gebruikt voor verbranding waardoor er op snelle en gemakkelijke manier een grote hoeveelheid warmte vrijkomt. Deze warmte wordt gebruikt om te voorzien in de behoeften aan verwarming of kan worden omgezet in elektriciteit.
  • Fabrikanten van pellets maken onder meer ook gebruik van zaagsel voor pellets van gebonden zaagsel.

Zaagsel wordt los gestort per container ( 45 m3) of per oplegger (92 m3) en wordt verkocht per ton.

Onze leveranciers

Zaagsel wordt bij ons vooral aangeleverd door boomzagerijen. Het materiaal wordt afgehaald of afgeleverd naar gelang de voorkeuren van de houtafvalproducent. Samen zoeken we naar de beste oplossing.

Levering of afhaling

Houtzaagsel kan worden aangeleverd op ons bedrijf te Aartrijke of kan worden afgehaald door één van onze chauffeurs bij u ter plaatse.

Indien houtzaagsel door ons wordt afgehaald, verhuren wij containers die op locatie geplaatst worden en  waarin het zaagsel geblazen wordt. Indien de container vol is, contacteert u ons, wij halen hem op en plaatsen een lege in de plaats.

Voor de afhaling van extra grote hoeveelheden zaagsel maken wij gebruik van een mobiele zuiginstallatie. Deze methode wordt overwegend gebruikt voor het leegzuigen van silo’s in boomzagerijen. Is uw silo vol, contacteer ons en wij komen het zaagsel ophalen.

Onze uitrusting

Vakkundig te werk gaan is belangrijk. We beschikken over een uitgebreid machinepark en onze voertuigen zijn uitgerust met de meest moderne apparatuur.  Onze geijkte weegbrug zorgt ervoor dat alle inkomende en uitgaande vrachtwagens worden gewogen waardoor wij een betrouwbare service kunnen bieden.