Diensten

Houtresten

Bij Moeyaert kan u terecht voor het aanleveren van verschillende houtresten, want wij blazen houtresten opnieuw leven in. Voor alle houtresten kennen wij de weg!

Afvalhout

Onder afvalhout verstaan we het afval afkomstig van meubelfabrikanten, interieurbedrijven, enz. zoals bvb MDF, spaanderplaten en vezelplaten die dan worden gemalen tot chips of plaketten. Afvalhout wordt vooral gebruikt in de industrie om energie op te wekken voor oa het produceren van stoom. Het gebruik van milieuvriendelijke energietechnieken zorgt voor het opwekken van stoom aan de hand van biomassa.  Afvalproducten worden dus gebruikt met een maximaal aan rendement!

Resthout

Resthout zijn blokken, houtchips, houtplaketten enz. afkomstig van houtzagerijen, -schaverijen en andere houtverwerkende industrie. Onder resthout behoren alle houtsoorten.

Een premie ontvangen voor uw afval?

Samen met Valipac maken we er werk van om afval binnen uw bedrijf te sorteren. Ontvangt u, als bedrijf of zelfstandige, goederen of materiaal in houten verpakkingen zoals wegwerppalletten, boxen of ander restafval en laat u dit ophalen, heeft u recht op een premie van €10/ton dankzij Valipac. Bedrijven die een inspanning leveren om hun verpakkingsafval te sorteren wil de overheid belonen. Deze premie is dan ook een financiële steun die uitgaat van de overheid. Er wordt rekening gehouden met een aantal parameters zoals uw activiteit, de grootte, de ligging, het type container enz. Ook voor een afzetcontainer zijn er tegemoetkomingen.

Hoe gaat het in zijn werk? 
Erik Moeyaert is erkend operator aangesloten bij Valipac waardoor u recht heeft op een financiële tegemoetkoming wanneer u uw verpakkingsafval sorteert.Op die manier proberen we het sorteren te promoten.Stuur ons uw aanvraag door met vermelding van o.a het type en aantal containers en het gewicht per inzamelpunt die wij moeten ophalen. Wij sturen uw aanvraag naar Valipac, zij controleren de aanvraag en bij goedkeuring sturen ze een brief die toegang biedt tot uw premie.

Wenst u meer informatie? Contacteer ons vrijblijvend of lees meer op de website van Valipac.

Onze uitrusting

Vakkundig te werk gaan is belangrijk. We beschikken over een uitgebreid machinepark en onze voertuigen zijn uitgerust met de meest moderne apparatuur.  Onze geijkte weegbrug zorgt ervoor dat alle inkomende en uitgaande vrachtwagens worden gewogen waardoor wij een betrouwbare service kunnen bieden.