Diensten

Houtkrullen

Ons bedrijf blaast houtafval opnieuw leven in op een slimme en energiebewuste manier waardoor wij een belangrijke schakel zijn in de houtsector. Herwaardering van houtafval betekent dat afval terug wordt benut door recuperatie ervan op verschillende manieren. Wij zijn onder meer gespecialiseerd in het verhandelen van houtkrullen in dennenhout, beuk, eik en exotische eik soorten. Volgende houtsoorten (steeds gedroogd) onderscheiden we in de houtkrullen:

  • Witte houtkrullen van dennenhout zoals grenenhout
  • Niet-witte houtkrullen van dennenhout zoals larix en douglas
  • Houtkrullen van beuken en eiken
  • Houtkrullen van exotische houtsoorten

Onze klanten

Voor de afname van houtkrullen hebben wij een zeer gevarieerd klantenbestand.

  • De agrarische sector: landbouwers en veehouders maken gebruik van houtkrullen in de stallen van pluimvee, melkvee, paarden, schapen, enz. Op eenvoudige vraag kunnen wij ook houtkrullen uitzeven zodat ze geen stof meer bevatten.
  • Bij spaanplaatfabrieken worden er tal van soorten aangeleverd waaronder ook houtkrullen.
  • De energiesector maakt gebruik van houtkrullen of energiehout. Houtkrullen worden gebruikt voor verbranding waardoor op snelle en gemakkelijke manier een grote hoeveelheid warmte vrijkomt. Deze warmte wordt gebruikt om te voorzien in de behoeften aan verwarming of kan worden omgezet in elektriciteit.
  • Fabrikanten van pellets maken gebruik van houtkrullen voor de productie van pellets.

Houtkrullen worden los gestort per container (45 m3) of per  oplegger (96 m3) en worden verkocht per ton.

Onze leveranciers

De houtverwerkende industrie zoals schaverijen, schrijnwerkerijen en houthandelaren kunnen bij ons terecht voor de ophaling van alle houtresten. 

Levering en afhaling

Houtkrullen kunnen worden aangeleverd op ons bedrijf te Aartrijke of worden opgehaald door één van onze chauffeurs bij u ter plaatse.

Indien houtkrullen door ons worden opgehaald, verhuren containers die op locatie worden geplaatst en waarin de houtkrullen geblazen worden. Indien de container vol is, contacteert u ons, wij halen hem op en plaatsen een lege in de plaats. Een ander methode voor afhaling van grote hoeveelheden is het gebruik van een mobiele zuiginstallatie, vooral voor het leegzuigen van silo’s. Is uw silo vol, contacteer ons en wij komen de houtkrullen ophalen.

Onze uitrusting

Vakkundig te werk gaan is belangrijk. We beschikken over een uitgebreid machinepark en onze voertuigen zijn uitgerust met de meest moderne apparatuur.  Onze geijkte weegbrug zorgt ervoor dat alle inkomende en uitgaande vrachtwagens worden gewogen waardoor wij een betrouwbare service kunnen bieden. Lees meer over onze uitrusting.